Reportaže, komentari i rasprava
opinioiuris
Što je Opinio Iuris?
Spin off blogs
Ockhamova britva
Logika i argumentacija
Opinioiuris RSS Feed
Klikni za RSS feed ovog bloga
Što je RSS?
SENSE Tribunal
Nema zapisa.
IWPR Tribunal update
Nema zapisa.
ASIL Insights News
Nema zapisa.
Ius Cogens - C&T
Nema zapisa.
New York Times
Nema zapisa.
EinNews Croatia
Nema zapisa.
Featured book


Zahtjevanje odgovornosti za povredu ljudskih prava danas je glasnije nego ikad. Ova knjiga istražuje trenutni razvoj u progonu povreda ljudskih prava na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stručnjaci iz nekoliko zemalja raspravljaju relevantne teme, opisuju praksu i analiziraju probleme u ovoj novoj grani prava. Čitatelju nude uravnoteženu sliku pokušaja u svijetu da se glavni odgovorni poput Pinocheta ili Rumsfelda i oni manje poznati privedu pravdi.Networks
Blog statistics

korisnika online
Brojač posjeta
103355
Test
Nema zapisa.
Blog
subota, listopad 1, 2005
Weblog posvećen izvještajima, komentarima i raspravi pravnih pitanja i pravnih aspekata iz područja domaćeg i stranog prava i politike s posebnim naglaskom na međunarodno pravo i međunarodno kazneno pravo.

Blog prenosi prevedene članke, vijesti i izvještaje iz drugih medija te originalna mišljenja suradnika bloga i čitateljstva.
Blog ima cilj prerasti u mrežu novinara, pravnika, akademika i drugih koji su predani podizanju javne svijesti o ratnom pravu i njegovoj primjeni. Naš cilj je promocija razumijevanja međunarodnog humanitarnog prava među novinarima, kreatorima politike i u općoj javnosti u nadi da će šira informiranost i znanje pridonijeti većem pritisku radi preveniranja kršenja međunarodnog prava i kažnjavanja onih koji su počinili ratne zločine. Opinioiuris promovira odgovorno i stručno izvještavanje o ratnim zločinima.

Opinio iuris ("pravna svijest") je druga sastavnica definicije običajnog prava. Da bi se nešto smatralo važećim običajnim pravilom, mora se utvrditi postojanje prakse kroz vrijeme i svijest o pravnoj obvezi da se tako postupa. Običajno pravo je jedan od priznatih izvora međunarodnog prava što znači da svakodnevni događaji oblikuju i stvaraju međunarodno pravo koje sve više postaje nadležno za ponašanje pojedinaca, a ne samo država.

Opinio iuris weblog pozdravlja konstruktivne i pristojne komentare članaka na blogu.

povratak na blog
opinioiuris @ 17:34 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.