Reportaže, komentari i rasprava
opinioiuris
Što je Opinio Iuris?
Spin off blogs
Ockhamova britva
Logika i argumentacija
Opinioiuris RSS Feed
Klikni za RSS feed ovog bloga
Što je RSS?
SENSE Tribunal
Nema zapisa.
IWPR Tribunal update
Nema zapisa.
ASIL Insights News
Nema zapisa.
Ius Cogens - C&T
Nema zapisa.
New York Times
Nema zapisa.
EinNews Croatia
Nema zapisa.
Featured book


Zahtjevanje odgovornosti za povredu ljudskih prava danas je glasnije nego ikad. Ova knjiga istražuje trenutni razvoj u progonu povreda ljudskih prava na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stručnjaci iz nekoliko zemalja raspravljaju relevantne teme, opisuju praksu i analiziraju probleme u ovoj novoj grani prava. Čitatelju nude uravnoteženu sliku pokušaja u svijetu da se glavni odgovorni poput Pinocheta ili Rumsfelda i oni manje poznati privedu pravdi.Networks
Blog statistics

korisnika online
Brojač posjeta
103355
Test
Nema zapisa.
Blog
ponedjeljak, rujan 18, 2006
Pred vijećem Trial Chamber II ICTR-a danas je započelo suđenje popularnom pjevaču i skladatelju popularne glazbe, Simonu Bikindiju.
Bikindi (52) je obnašao i dužnost službenika ministarstva mladeži i sporta te bio član MRND stranke (Mouvement Républicain National pour le Développement et la Démocratie).

U otvarajućem govoru tužitelj Hassan Bubacar Jallow je istaknuo kako je Bikindi kroz sadržaj stihova svoje glazbe svjesno i namjerno pomagao izvršenje plana istrebljenja Tutsija. njegova glazba je bila pokretač uz pomoć kojeg su mladi mobilizirani kako bi činili zločine i pridružili se Interahamwe grupaciji. Spomenuto je i kako je Bikindi bio svjestan snažne poruke mržnje koju šalje njegova glazba te da je koristio svoju slavu kako bi promicao mržnju i smrt.

Nije poznato jesu li Simon Bikindi i Marko Perković Thompson do sada ikad surađivali.

ICTR Press release
opinioiuris @ 00:22 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.